Krajská hospodářská komora Střední Čechy
Projekt Vzdělávejte se

Žáci SOU a SOŠ Kutná Hora si pod vedením odborníka vyzkoušeli různé úpravy hovězího masa

thumb

Žáci SOU a SOŠ Kutná Hora si pod vedením odborníka vyzkoušeli různé úpravy hovězího masa

31.1.2014
Místo konaní akce:
Datum konaní akce: 31.1.2014

Dne 31. 1. 2014 proběhl odborný gastronomický seminář pro žáky SOU a SOŠ Kutná Hora. Tento seminář se konal v prostorách učňovské restaurace U Rytířů. Vzhledem k tomu, že byly 31.1. pololetní prázdniny, sešli se zde žáci, kteří měli opravdový zájem naučit se něco nového a neváhali pro to obětovat svůj volný čas. Tématem semináře byly různé úpravy telecího a hovězího masa. Seminář vedl pan Ladislav Samek, který vařil mimo jiné v Obecním domě nebo na Americké ambasádě, technickým garantem byl pan Karel Polívka. Každý žák dostal předem k nastudování skripta, která obsahovala obecné informace o hovězím mase, dále také o zrání a skladování nebo o způsobu dělení masa. Žáci si pochopitelně odnesli i recepty na přípravu všech čtyř jídel a to : Menu 1 - Hovězí loupaná plec na rozmarýnu, glazurovaná karotka, šťouchané brambory, Menu 2 - Steak z telecí svíčkové s husímu játry Foie gras, gratinované brambory, Menu 3 – Hovězí pupek s bylinkovým máslem, grilovaná zelenina, Menu 4 – Rib eye steak s omáčkou z pravých hřibů. Seminář byl pro všechny velmi přínosný a žáci měli možnost vyzkoušet si práci s opravdu kvalitním hovězím masem.


Zobrazit fotogalerii   Zobrazit všechny akce