Krajská hospodářská komora Střední Čechy
Projekt Vzdělávejte se

Gastronomická soutěž srdce na talíři

thumb

Gastronomická soutěž srdce na talíři

09.5.2014
Místo konaní akce:
Datum konaní akce: 29.4.2014

První ročník gastronomické soutěže učebních oborů kategorie "E" "SRDCE NA TALÍŘI" byl dráždidlem pro oči, nos i chuť. To co měli na talířích kuchaři, vypadalo opravdu báječně. V rámci prvního úkolu vytvářeli studený předkrm, poté moderní zeleninový nebo ovocný salát. Jejich posledním úkolem bylo postavit slavnostní tabuli pro dvě osoby na téma "z českých luhů a hájů". Během chvilky se proměnil sál na rozkvetlou louku.
Živo bylo také u cukrářských stolů. Týmy si přivezly již vyrobené korpusy dortů, které zdobily před zraky přísných komisařů. Tvarům, barvám a fantazii se meze nekladly.
Při pohledu na plný sál kulturního domu a na stoly, kolem nichž kroužily bílé kuchařské rondony a vysoké bílé čepice byl vidět fantastický kulinařský opar.
Bylo těžké z předváděných pokrmů a dortů pro odbornou porotu určit, co je lepší a co je ještě lepší. Ale komisaři si s tím bravurně poradili.
Soutěže se zúčastnilo 37 soutěžících z celé republiky. Do boje vyslaly školy 17 dvoučlenných týmů včetně dvojice hájící domácí barvy městeckého učiliště.
Čestní hosté byli zastoupeni z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, z Národního ústavu pro odborné vzdělání, z Hospodářské komory, z Nymburské deníku a dalších gastromédií.


Zobrazit fotogalerii   Zobrazit všechny akce