Krajská hospodářská komora Střední Čechy
Projekt Vzdělávejte se

Mistr kuchař p. Roman Paulus vařil se studenty

Mistr kuchař p. Roman Paulus vařil se studenty

03.6.2014
Místo konaní akce:
Datum konaní akce: 03.6.2014
Dne 3. června 2014 byla organizována Krajskou hospodářskou komorou Střední 
Čechy aktivita s Odborníkem z praxe p. Romanem Paulusem v ISŠ Příbram. Pan Paulus -
šéfkuchař hotelu Alcron v Praze je zapojen do projektu "Vaření je hobby", kdy v rámci
projektu může předat studentům oboru gastronomie své zkušenosti. V průběhu celého 
projektu měli již studenti možnost pobesedovat s významnými odborníky z oboru - s panem 
Pohlreichem, panem Horkým a také panem Paulusem. Další aktivita, která probíhala dne 
3.6.2014 byla aktivitou praktickou a studenti si v praxi vyzkoušeli jak je náročné a zajímavé 
pracovat pod vedením významného odborníka. Mohli si prověřit některé znalosti ze školy a 
také měli možnost naučit se přípravu nových jídel a načerpat nové zkušenosti pod vedením 
mistra oboru. 
 Pan Paulus si pro studenty připravil jednoduché, ale velmi chutné menu, které studenti dosud neměli možnost připravovat. 
Menu: carpacco s rukolou
italské rizoto s krevetami
tvarohové noky s jahodovou omáčkou
 Pan Paulus studentům nejdříve vysvětlil postup práce a přidělil úkoly. Poté se 
studenti chopili práce. Každý další postup studentům pan Paulus vždy nejdříve přiblížil a 
případně se studentů ptal na jednotlivé úkony přípravy. Studenti museli oprášit své znalosti ze 
školy, ale většinu informací znali. Studenti z ISŠ Příbram si teoretické základy ověřují ve 
školní provozovně, kde vykonávají praxi. V této provozovně nabízejí stravování obyvatelům 
Příbrami a okolí. 
Po počátečním ostychu se studenti zapojili čile do práce a menu bylo velice brzy připraveno k 
degustaci a konzumaci. Pan Paulus ukázal, že i náročné menu lze připravit rychle, chutně a 
lákavě. Při závěrečné degustaci si všichni pochvalovali výborné jídlo a sepisovali recepty, aby 
se tímto jídlem mohli pochlubit i svým blízkým
Během dalších aktivit projektu budou mít studenti možnost navštívit zajímavé firmy, které jim 
rozšíří povědomí o výrobě potravin, které budou při své práci zpracovávat
  Zobrazit všechny akce